Jane Iredale Pure Pressed Base Mineral Foundation Spf 20 | Mineral Pudra Spf 20

Jane Iredale Pure Pressed Base Mineral Foundation Spf 20 | Mineral Pudra Spf 20

Merhaba

Yağmurlu bir günde çayımı yudumlarken yaz ayında deneme fırsatı bulduğum Jane Iredale Mineral Pudrayı yorumlayacağım size.

Bana deneme fırsatı sunduğu için de çok teşekkür ederim.

Öncelikle marka hakkında minik bir bilgi vermek isterim size.

Jane Iredale makyajın cilde zarar vermesini önleyip, fayda sağlar hale getirmek fikriyle yola çıkmış. 1994 yılında plastik cerrahlar ve dermatologlarla birlikte yaptığı çalışmalar sonunda "Renkli Cilt Bakım Ürünleri" diye adlandırılan ürün yelpazesini oluşturmuş. Böylece ürünlerinde cilde zarar veren hiç bir kimyasal madde barındırmıyor. Ürünlerinde talk, mineral yağ, sentetik koku, sentetik koruyucu, petrolyum, sentetik yapıştırıcı bulunmuyor. Hayvanlar üzerinde de deney yapmayan Jane Iredale Peta üyesi ve Ecocert sertifikalı bir marka ayrıca.

Markanın hikayesi benim ilgimi çok çekmişti gerçekten. 

Bu yüzden marlaya ait denediğim ilk ten ürünü olan mineral pudrayı yorumlamak için çok heyecanlandım.

Jane Iredale Pure Pressed Base Mineral Foundation Spf 20 | Mineral Pudra Spf 20

Jane Iredale Mineral pudrayı denemek içinse bir kaç ay beklemem gerekiyordu. Bendeki rengi (Caramel) ten rengime oldukça koyuydu çünkü. Ve itiraf etmek gerekirse bu yaz bu pudra için güzel bir brozlaştım.🙈🙈
"Ve artık pudranın rengine ulaştığıma göre başlayabilirim" dedim🤓

Jane Iredale Pure Pressed Base Mineral Foundation Spf 20 | Mineral Pudra Spf 20

Jane Iredale Mineral Pudra Spf 20 Özellikleri

  • Karma ve yağlı ciltler için uygundur.
  • Spf 20 içerir.
  • UVA P koruması sayesinde suya dayanıklıdır.
  • Mat bitişlidir.
Aslında kuru hatta çok kuru ciltli biri olarak bu pudrayı denemede oldukça ön yargılı ve kararsızdım. Normalde makyajda cildime mat bitişli ya da pudra türevi ürün hiç uygulamıyorum. Fakat yaz aylarının özellikle aşırı sıcak günleriyle biraz daha normalleşen cildimde bu ürüne yer açtım. 
Cildimde kuruluğun ve renk eşitsizliğinin dışında farklı bir problem yok. Burun ve çene bölgemde bulunan gözeneklerim de çok açık değil. Ve tabiki tenim lekelenmeye oldukça müsait. Bu yüzden yaz kış Spf koruması içeren ürün ya da kremler tercih ediyorum. 

Jane Iredale Pure Pressed Base Mineral Foundation Spf 20 | Mineral Pudra Spf 20

Jane Iredale Mineral Pudrayı Spf 20 içermesiyle ve suya dayanıklı olmasıyla yaz aylarında daha rahat kullanacağımı düşündüm. İçinden uygulama süngeri de çıkıyor aslında ama bir pudra fırçasıyla uygulamak daha pratik oldu benim için. Cildimi nemledirdikten sonra kısa bir süre bekledim ve daha sonra fırça yardımıyla göz altlarıma gelmeyecek şekilde uyguladım ilk kullanımda. Uyguladığım ilk anda da ciddi anlamda şaşırdım. Nedeni gözeneklerimin tamamen kaybolması ve blur bir efekt vermiş olmasıydı. Ciddi anlamda şaşırdım. Normalde pudra benim cildimde cake bir görüntü yaratır. Kuru ciltli olduğum için daha da kuru gösterir ve pudrayı cildime baktığınızda çok net gözle görebilirsiniz. Fakat Jane Iredale Mineral Pudra daha ilk uygulamada hiç yokmuş gibi görünmesi ve cildimi pürüzsüz göstermesiyle tüm bakış açımı değiştirdi.

 Kesinlikle cildimde fazlalık yaratmadı ve bilinenin aksine yağlı ciltler için olmasına rağmen çorak bir görüntüye sebep olmadı.

Örtücülüğü ise orta derecede. Ama renk eşitsizliği konusunda oldukça başarılı. Gün içinde oldukça kalıcı ve bir problem yaratmıyor ciltte...

Jane Iredale Pure Pressed Base Mineral Foundation Spf 20 | Mineral Pudra Spf 20

En güzel özelliklerinden biri de kesinlikle suya dayanıklı olması. Üstelik 2 kez özellikle suyla haşır neşir ortamda denedim. Birincisi denizde diğeri de duşta... İki denememden de başarıyla geçti. Ve beni ciddi anlamda şaşırttı. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum.

Jane Iredale Mineral Pudrayı ben şu şekillerde uyguladım.

Cildimi güzel nemledirdikten sonra nemlendiricimin emilimini kısa bir süre bekledim. Daha sonra yüzüme bir pudra fırçası yardımıyla uygulama yaptım. Onun dışında pudra bir ürün olduğu için krem ya da likit ürün uygulamadım cildime. Kapatıcı/ aydınlatıcı da dahil. En son bir yine aynı markaya ait face mistle tüm makyajımı bitirdim.
Bazen de fondoten uygulamalarından sonra pudrayla t bölgeme uyguladım.
Ama en çok kullandığım yöntem ilkiydi.

Fiyat olarak pahalı olsa da  Jane Iredale Mineral Pudra performans ve içerik konusunda hakettiğini düşünüyorum. Eğer cildinizde alerjen bir durum varsa, içeriğe önem veriyorsanız ve cildiniz karma/ yağlı ise bu pudrayı Jane Iredale ürünleri satan bir eczanede deneyebilirsiniz. Satın almak için Jane Iredale Online Sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kullananların ise ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum. Yorumlarda benimle paylaşabilirsiniz.

Umarım yazım size bir fikir vermiştir.

Sevgiler

Esy.


Bunlar da ilginizi çekebilir

25 yorum

  1. Ben de epey bir sene önce tanışmıştım bu pudra ile, kendisi en ve tek sevdiğim pudra olabilir. Kapatıcılığı fazla olduğu için ben fondöten sürmeden tek başına kullanıyorum arada. Cildi asla pudralı göstermemesi, verdiği canlı duruş, kalıcılığı, her şeyi şahane! Bendeki rengi Golden Glow, bir tık bronz da gösteriyor. Çok sık pudra kullanmadığım için henüz bitmedi ama biterse, elimin altında olsun diye yeniden alacağım ürünlerden. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basakcim gercekten sahaneymis.. Ben bu kadar iyi duracagini asla dusunmemistim. Ve elimin altinda bir pudra olacaksa bu o olmalk kesinlikle.. cok tesekkur ederim zaman ayridigin icin. Sevgiler💙💙

      Sil
  2. Fondötene göre pudrayı kullanmayı daha çok seviyorum hatta cildim eski haline göre çok daha iyi olduğu için pudra bile kullanmıyorum ama yine bizi aydınlattığın için teşekkürler esy seni seviyoruz 🤗💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazi durumlarda pudra da iyi oluyomus gercekten.. cok tesekkur edeeim zaman ayirdigin icin. Sevgiler😍💙

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Kesinlikle oyle. Cok şık ve cok iyi👌🏻👌🏻

      Sil
  4. Ause bir dene😍😍 Eczanelerde satisi yapiliyor ciddi anlamda cook iyi bi pudra. Cok tesekkur ederim kuzum zaman ayirdigin icin💙💙 Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ben de severek kullanmıştım bu pudrayı...

    YanıtlaSil
  6. Jane Iredale markasını çok merak ediyorum, bir türlü deneyemedim. bu pudra bana uymasa da , cilt tipim kuru çünkü , senin severek kullanmana sevindim... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kuru ciltli olarak bende sevmeme hala saskinim🙈 Yaz aylarinda cok iyi oldu👌🏻

      Sil
  7. Jane Iredale ürünlerini denemeyi ben de çok istiyorum. Özellikle ten ürünlerini ancak henüz fırsatım olamadı. güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim denk geldiginde mutlaka incele👍🏻

      Sil
  8. Malatya Rent a Car Olarak takip ediyorum blogunuzu gerçekten harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Teşekkürler.

    Beşkonaklar Malatya Oto Kiralama

    YanıtlaSil
  9. Ne güzelmiş bu pudra o zaman, yazdım aklımın bir köşesine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen cok sevdim ben ozellikle durusu👍🏻👍🏻

      Sil
  10. Ben jane iredale ürünlerine bayılıyorum bu pudrayı da gördüm ama deneyemedim. İlk fırsatta bakacağım. Eline sağlık sayende fikrim oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Umarim seversin sende 💙💙

      Sil
  11. Pudrayi daha önce kullanmıştım ben de

    YanıtlaSil
  12. Yine çok merak ettiğim bir marka. Ama denemek kısmet olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence denemeye degecek urunleri var. Bir gun denk geldiginde mutlaka incele👍🏻👍🏻

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.