Mim - Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?



Deli Kızın Bohçası beni mimlemişti. Hala bilgisayar alamadığımdan dolayı biraz geç yazabiliyorum. Öncelikle burdan teşekkür ederim :)
Sorulan sorulara ve cevaplara gelirsek;
 
 Resim alıntıdır.
 
1. Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan söz ediyormusunuz?
 
Aslında blogu açmayı hep çok istemiştim ama bir türlü nedense cesaret edemiyordum. Sonunda biraz cesaretlendirerek kendimi açmaya karar verdim. İlk olarak İnstagram'la başladım. Ordan yeterli gelemeyeceğimi düşünerek bir sayfa edinip yazmaya başladım. Başladığım zaman ilk olarak tabiki anneme bahsettim ve beni bu yönde desteklemesi çok hoşuma gitti. Şuan çevremde çok az kişi biliyor. Neden olduğunu bilmiyorum ama çekiniyorum sanırım şuan. Yani açmaya karar vermeden önceki cesaretsizlik var sanırım :) Ama kısa zaman sonra tüm arkadaşlarımla paylaşmayı düşünüyorum. Çünkü blogumu çok seviyorum. Blogdan tanıdığım diğer blogger arkadaşlarımı da öyle. Değişik bambaşka bir bağ oluştu bende :)
 
2. Neden blog yazıyorsunuz?
 
Dürüstçe cevap vermek istiyorum bu soruya. Üniversite bittikten 1 sene sonra evlendim. Ve çalışma fırsatım pek olmadı. Uzun bir süre ''Neden o kadar sıkıntı çektim ben?'' gibi sorularla geçti hayatım. Berkay doğdu Erenay doğdu ve hayatımın tüm boşluğu çocuklarımla doldu. Artık büyüyorlar. Kendime ait bir şey olsun istiyordum hep. Benim yönetebileceğim. Bi taraftan da yalnızlıktan sanırım hep konuşmayı seviyorum, paylaşmayı, tavsiyeler vermeyi.. Belki işe de dönüştürebilirim düşüncesiyle de yazmaya başladım. Açıkcası çok zevk alıyorum yazmaktan, anlatmak, yorumlamaktan ve okumaktan.. Anlatmayı seçmek gerçekten güzel bir duyguymuş. Bir de bunun geridönüşlerini almak bambaşka.. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
 
  3. İlk yazınız ile en son yazınız arasında ne gibi farklar var?
 
Açıkcası ilk zamanların acemiliği okurken biraz anlaşılıyor gibi geliyor bana.. Sadece yazılarımda tavrımı bozmadan yazmaya dikkat ediyorum.
 
4. Blog yazmak normal yaşantınıza neler kattı?
 
Aldığım, kullandığım, öğrendiğim her şeyi burdan yazmak istiyorum. Burda çok dostum var ve olanları hemen onlarla paylaşmak istiyorum. Daha aktifleştim diyebilirim kendi hayatımda :)
 
5. Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
 
Eğer gerçekten istiyorlarsa teşvik ederim. Çünkü gerçekten büyük bir özveri istiyor. 
 
6. Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?
 
Yaşadığım, deneyimlediğim, okuduğum, gördüğüm her şey bana ilham verebiliyor. Bir fotoğraf çekimi bile fikir olabiliyor. 
 
7. Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz?
 
İyi iletişim kurmak için çabalıyorum. İki çocuğum var ve blogumu az çok okuyanlar aile yaşantımla ilgili fikir sahibi olmuşlardır. Bu yüzden gün içindeki yoğunluğumdan dolayı takibini yapamadığım blog yazıları olabiliyor. Ama mutlaka her akşam bloglara göz atıyorum ve yorum yapmaya gayret ediyorum. Emeklerin karşılığı bu şekilde oluyor çünkü. Bu aralar bilgisayar sıkıntımdan dolayı kaçırdığım çok yazı var ama hepsini tek tek en kısa zamanda okuyacağım. Söz :)
 
8. Rahatsız olduğunuz konular var mı?
 
Sanırım şimdilik yok. Olursa da uzak durmaya çalışırım sanırım.



Evet, benim düşüncelerim bunlardı. Umarım yazım size anlattığım gibi geçmiştir. 
Blogumu ve takip ettiğim blogları gerçekten seviyorum. 

Bir kaç blog arkadaşımı ben de mimlemek isterim :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bunlar da ilginizi çekebilir

14 yorum

  1. Hii canımcımm iyi ki de yazıyorsun hemm yoksa nerden tanıycaktık ki senii :) ben de bu mimi tam olarak bugün yaptım ama teşekkürlerr :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzelsin.. Teşekkür ederim :* hemen gelip okuyorum :) kaçırdım yaa :)

      Sil
  2. cok guzel olmus zevkle okudum elıne saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, zaman ayırıp okuduğun için...

      Sil
  3. Bu mimi bende yapmıştım. Blog yazarı arkadaşları tanımak adına güzel bir mim oldu :)
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Gerçekten güzel bir mim oldu.

      Sil
  4. Merhabalar Esra..Sana rastlardım canım.Ama bu gece biraz detaylı gezerken katıldığım toplulukta mim yazın olduğunu gördüm.Ben tanıdığım her kızıma gönlümde yer açarım.Şimdi seni tanımış oldum az da olsa.Takip ederim.Allah evlatlarınla mutlu bir yaşam nasibetsin.Sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh nasil mutlu oldum yoruma nasil icten nasil samimi gldi.. cok tesekkur ederim. iyi dileklerin icinde.. İyi ki acmisim.. ne guzel insanlar dahil oluyor hayatima

      Sil
  5. Mutlu olman asıl beni çok sevindirdi Esra,iyi geceler yavrum:))

    YanıtlaSil
  6. Güzel ve içten bir yazı olmuş:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, oyle gectiyse size ne mutlu bana :)

      Sil
  7. Aaa çok mutlu oldum yazini görünce. Ben de kendime uzuuuun okuma listesi yapiyorum girip yorum yazmam birkaç gün sürüyor. Blogumuzu açma sebeplerimiz ayni gibi. Bir varolus çabasi kendimize ait bir is. Aile ve çocuklar tabii ki çok degerli ama insan deneyimlerini de degerlendirmek istiyor. Sevgiler canim çoj tesekkür ederim yanitladigin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben teşekkür ederim hem mim için hem de zaman ayırıp okuduğun için... Sevgiler

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.